Zavec

Slovenska vina iz Haloz

Zavec, Logo

Vinogradništvo s tradicijo

Z vinogradništvom so se ukvarjali že njihovi predniki, vendar le iz ljubezni do vinske trte in lastno uporabo, profesionalno pa so se začeli s tem ukvarjati leta 1995, ko sta starša Janet in Zdenka najela prve vinograde v Vareji in Dravinjskem vrhu ter uvidela, da bi lahko bila to panoga, s katero se bi lahko družina ukvarjala. Danes jima pomagata sinova Aleksander in Patrik. Skozi leta do danes so povečevali površine svojih vinogradov.

Avtohtone domače in svetovne sorte

Obdelujejo vinograde na gričih Vareje, Dravinjskega vrha, Gorce, pa tudi Podlehnika. Približno sedem hektarjev vinogradov je njihovih, ostalo pa imajo v najemu od sklada zemljišč in gozdov. Skupno 26 ha, med drugim tudi vinograde, ki jih je nekoč obdeloval ptujski kmetijski kombinat. Te vinograde so obnovili. Danes pa negujejo kar okoli 77 tisoč trsov različnih sort, tako avtohtonih, domačih in tudi svetovno razširjenih. So tudi ustanovni člani haloške vinarske zadruge, ki ima že več kot 30 članov.

Številne nagrade in uspehi

Odkar se udeležujejo tekmovanj se lahko pohvalijo tudi z mnogimi nagradami in uspehi. Začeli so z ocenjevanji na Dobrotah slovenskih kmetij, kasneje pa okoliških ocenjevanjih. Nato so uspeli tudi na ocenjevanju AWC na Dunaju, od koder so odnesli dve srebrni medalji za sauvignon in sivi pinot, letnik 2017. Uspešni so tudi na Agri, kjer so prejeli zlato za sivi pinot.

Obiščete jih lahko v Lancovi Vasi, kjer vas bodo prijazno sprejeli ter postregli.

Sauvignon

belo | suho
0,75l
Štajerska

Rosé

Modra frankinja | rosé | suho
0,75l
Štajerska

Sivi pinot

belo | suho
0,75l
Štajerska

Penina brut

belo | suho
0,75l
Štajerska

Modri pinot

rdeče | suho
0,75l
Štajerska

Penina

belo | polsuho
0,75l
Štajerska

Slovenska vina, Zavec

Za nakup obiščite našo spletno trgovino.