Valdhuber Čeh

Slovenska vina

Valdhuber Čeh Logo

Tradicija vinogradiništva

Začetki njihove domačije segajo v leto 1881, ko je pradedek Franz Wruss kupil posestvo na Ciringi, na lepi, sončni legi, kjer je bil milijone let nazaj koralni greben Panonskega morja. Včasih je bila to predvsem sadjarska kmetija, le en, manjši in plazoviti predel je bil zasajen z vinogradom. V roku enega stoletja so začeli predniki počasi spreminjati obliko kmetije ter jo preoblikovali v vinogradniško.

Razvoj posestva Valdhuber Čeh 

Jožica in Engelbert Valdhuber sta nato izvedla korenite spremembe in preuredila vsak kotiček. Nabavila sta novo kmetijsko mehanizacijo, posodobila klet ter postavila vse, kar je potrebno za stekleničenje vina. Leto 2002 je bilo prelomno za razvoj tega posestva, saj se je ustekleničil prvi liter zvrsti, kasneje pa še buteljke. Z ustekleničenim vinom so začeli oskrbovati gostilne in restavracije po Mariboru, Ljubljani in drugih krajih po Sloveniji. Leta 2012 sta z veliko hvaležnostjo ter željo po učenju prevzela Alenka Valdhuber in Robert Čeh. Sedaj družina, skupaj z Alenkinima starima staršema Jožico in Engelbertom ter sinovi Luko, Jakom in Maksom z ljubeznijo obdelujejo 4 hektarje  vinograda.

Vrhunsko vino

Trudijo se pridelati vrhunsko vino in druge domače proizvode. Zastavili so si iste cilje, kot že generacije pred njimi. Zdaj z dobro voljo in spoštljivo nego vinske trte pridelujejo sorte zeleni silvanec, rizvanec, muškatni silvanec, rumeni muškat, sivi pinot, renski rizling in laški rizling.

Uredili so tudi degustacijsko sobo, kjer lahko v dobri družbi poskusite njihova izbrana vina in se razvajate z ostalimi dobrotami. V lepem vremenu lahko posedate tudi pod starim jesenom, ki tiho pripoveduje zgodbo o njihovi vinogradniški kmetiji na Ciringi.

Muškatna penina Brut

belo | suho
0,75l
Štajerska

Rumeni muškat

belo | polsladko
0,75l
Štajerska

Muškatna penina polsladka

belo | polsladko
0,75l
Štajerska

Sauvignon

belo | suho
0,75l
Štajerska

Penina Sivi pinot

belo | suho
0,75l
Štajerska

Sivi pinot

belo | suho
0,75l
Štajerska

Rizvanec Lenčka

belo | polsuho
0,75l
Štajerska

Zeleni silvanec

belo | polsuho
0,75l
Štajerska

Slovenska vina, Valdhuber Čeh

Za nakup obiščite našo spletno trgovino.