Tempus

Slovenska vina iz Gornje Radgone

Tempus Logo
Tempus vino

V vinarju Alešu Slani se je ljubezen do vinogradov rodila že v otroštvu. Velik del otroštva je preživel pri dedku in babici, zato je bil neposredno vpet v delo, ki ga je bilo potrebno opraviti v vinogradu. Pravi, da je potreboval del mladosti in nekaj izkušenj, da je ugotovil kaj je njegovo poslanstvo. Kasneje se je vpisal na študij vinogradništva, vinarstva in sadjarstva ter se začel ljubiteljsko ukvarjati s pridelavo vina. Od takrat sta vino in trta njegov način življenja.

Vino potrebuje čas

V njihovem logotipu se skriva zgodba in filozofija njihove kleti. Tempus v latinščini pomeni čas. Tudi trta potrebuje čas, da prvič obrodi sadove in da iz nje pridelamo vino. Vsa vina namreč potrebujejo čas, kot je zapisano že v prejšnjem odstavku, pa je tudi on potreboval čas, da se je odločil za vinarstvo.

Velik pomen imajo tudi njihove etikete, ki prav tako s sabo nosijo zgodbe. Odtisi stopal v ozadju predstavljajo pot in delo, ki je bilo potrebno, da se je rodila ta steklenica vina. Sončni žarki, ki jih najdemo v napisu Tempus, potem pa se nadaljujejo še na etiketi, predstavljajo naravo, ki vsako leto pusti pečat na njihovem pridelku. V središču je seveda grozd, ki je osnovna surovina za pridelavo vina. Vsako vino ima grozd obarvan s svojo barvo.

Številne vinske sorte

Trenutno obdelujejo 2,5 ha vinogradov, ki se nahajajo v Janževem vrhu in Črešnjevcih. Njihov najmlajši vinograd je bil zasajen leta 2017 z avtohtono sorto njihovega okoliša, Radgonsko ranino. Na Janževem vrhu obdelujejo Sauvignon, Modro frankinjo ter Rumeni muškat. Sauvignon raste na vzhodni legi, katera je zelo zračna, tla pa so pretežno ilovnato – peščena. Modra frankinja in Rumeni muškat rasteta na južni legi ter srednje težkih ilovnatih tleh. V okolici njihove kleti obdelujejo tudi Chardonnay, Laški rizling, Šipon in Rizvanec. Vsi vinogradi gledajo na jugozahod, tla pa so peščeno – ilovnata.

V zadnjem času se poskušajo nekoliko več pojavljati na raznih dogodkih v njihovi okolici, kjer so z njihovo ponudbo popestrili dogajanje. Sodelovali so na Festivalu ljubezni v Negovi, na Trojica festu ter na lokalnem martinovanju v Gornji Radgoni. Prizadevajo si k širjenju svoje ponudbe, zato vedno iščejo nekaj inovativnega in drugačnega.

Njihova vizija je povečati prepoznavnost, dograditi vinsko klet in degustacijski prostor, ter tako ponuditi gostom nepozabno izkušnjo.

Tempus vino laški rizling

Laški rizling

belo | polsuho
0,75l

Tempus vino Sauvignon

Sauvignon

belo | suho
0,75l

Tempus vino Cuvee

Cuvee

belo | suho
0,75l

Tempus vino Chardonnay

Chardonnay

belo | suho
0,75l

Tempus penina Brut

Brut

peneče
0,75l

Tempus penina Brut Rose

Brut Rose

peneče
0,75l

Slovenska vina, Tempus Wine

Za nakup obiščite našo spletno trgovino.