Šuklje

Slovenska vina iz Bele krajine

Vinska klet Šuklje, Logo

Pri Šukljetovih se je vse začelo v leto 1895, ko je Matija Šuklje dobil posojilo v višini 140 goldinarjev za obnovo vinograda po tem, ko ga je opustošila trtna uš.

Tradicija in modra frankinja

Od takrat se držijo vinarske tradicije, kmetija pa prehaja iz roda v rod. Leta 1995 jo je od svojega očeta prevzel Jože Šuklje, ki je pred tem delal kot svetovalec v lokalni zadrugi. Podvojil je proizvodnjo in se osredotočil na modro frankinjo. Danes obdelujejo 6,5 hektarjev vinogradov. Seveda ne bi šlo brez Jožetove žene Tatjane, ki se sicer s pridelavo vina ne ukvarja, vendar je močno vključena v turistično dejavnost njihove kmetije.

Kasneje, natančneje leta 2016 sta se družini pri pridelavi vina pridružila tudi Jožetova hči Katja Šuklje Antalick in njen mož Guillaume Antalick. Oba sta doktorja enologije. Vrnila sta se z namenom, da pomagata pri nadzoru in upravljanju. S Katjo sprejemata tehnične odločitve v kleti. Guillaume dela tudi kot profesor enologije na Univerzi v Novi Gorici.

Izjemna vina

Na koncu se je za nadaljevanje družinske tradicije odločil tudi Jožetov sin Matija in se z ženo Katjo vrnil na posest, da pomaga očetu. Na svojih potovanjih je pridobil ogromno znanja o tujih vinih in vinskih trgih. Odgovoren je za prodajo in trženje vina ter komunikacijo. Sodeluje tudi v številnih vinskih odborih, saj verjame, da ima njihova regija potencial za pridelavo izjemnih vin. Matijeva žena Katja je magistrica gozdarstva. Skrbi za spletni marketing in socialna omrežja. Skupaj s taščo Tatjano vodita turistično dejavnost in skrbita za dobro počutje gostov. Ne izogiba se niti sezonskih opravil v vinogradih.

Fresh Line belo

belo | suho
0,75l
Posavje

Fresh Line modra frankinja

rdeče | suho
0,75l
Posavje

Fresh Line rosé

rosé | suho
0,75l
Posavje

Middle Line belo

belo | suho
0,75l
Posavje

Middle Line lodoma

rdeče | suho
0,75l
Posavje

Top Line lozice

belo | suho
0,75l
Posavje

Top Line vrbanjka

rdeče | suho
0,75l
Posavje

Slovenska vina, Šuklje

Za nakup obiščite našo spletno trgovino.