Štemberger

Slovenska vina

Štemberger Wines Logo

Najstarejša trta v kraški regiji

Družina Štemberger spoštljivo neguje častitljivo tradicijo Turkove domačije v Šepuljah. Ljudje s te kraške kmetije so vselej z velikimi črkami pisali zgodbe o vinu s krasa, o čemer priča tudi najstarejša trta v regiji, ki raste na latniku za hišo in je stara več kot 300 let, s pogledom in mislijo nanjo pa Štembergerjevi za svoje vinograde skrbijo v sozvočju z naravo, kar dokazuje ekološki certifikat za njihova vina.

Vinogradi družine Štemberger ležijo na dveh koncih Krasa. V njegovem osrčju okrog vasi Šepulje ter na robu Krasa, blizu zgodovinskega Štanjela, kjer se svet preveša proti Vipavski dolini. Vinogradi se razprostirajo med 280 in 360 metrov nadmorske višine. Vpliv nanje imajo sredozemski in predalpski vetrovi. Pri Šepuljah so vinogradi na rdeči zemlji, bogati z železom in apnencem, pri Štanjelu pa se mešata Fliš in rdeča zemlja. Ta sestava tal v kombinaciji s klimatskim profilom Štembergerjevim omogoča pravo avtorsko izrazitost v vinih.

Biodinamika

Štembergerjevi v vinogradih delujejo tenkočutno in v usklajenem taktu z naravo. Za trto skrbijo po biodinamičnih načelih. Ta ista načela veljajo tudi v kleti. Vinu dajejo čas da dozori, njihovi posegi pa so le najmanj nujni in čim manj invazivni. Tudi posoda v kleti odraža rastišče, saj je iz tradicionalnih kraških materialov, kot so hrastov in akacijev les ter kraški apnenec. Vinar je smeli vodnik in prijazni sopotnik na poti od grozdja v vinogradu pa do vina v steklenici.

Štemberger Zelen EKO vino

Zelen EKO

belo | suho
0,75l
Primorska

Štemberger B+ EKO vino

B+ EKO

rdeče | suho
0,75l
Primorska

Štemberger Malvazija EKO vino

Malvazija EKO

belo | suho
0,75l
Primorska

Štemberger Pet Nat EKO vino

Pet nat EKO

belo | suho
0,75l
Primorska

Štemberger Vitovska EKO vino

Vitovska EKO

belo | suho
0,75l
Primorska

Štemberger Loop EKO vino

Loop EKO

belo | suho
0,75l
Primorska

Štemberger Robinia EKO vino

Robinia cuvee EKO

belo | suho
0,75l
Primorska

Slovenska vina, Štemberger Wines

Za nakup obiščite našo spletno trgovino.