Leber

Slovenska vina iz Slovenskih goric

Leber Hiša Vina Logotip

Naše skupne misli in cilji so, da trg in prodajo obdržimo v čim večjem številu doma, na dvorišču. Potrebe po širjenju vinograda nimamo, delamo in pridelujemo to kar znamo, ter to kar lahko z družinskimi člani skupaj dosežemo. Verjamemo v naša vina ki govorijo zgodbo o ljubezni, družini, prijateljstvu in okolju, ter se zavedamo da bi te zgodbe okusili tudi sami.

Družina Leber

Hiša vina Leber

Kmetija Leber in tradicija

Le streljaj od avstrijske meje, na obronkih Slovenskih goric, leži izletniška kmetija Leber. Last Leberjevih je nekoč bogata viničarija postala kmalu po prvi svetovni vojni, ko je njen lastnik postal pradedek Požauko. Vinogradov je bilo takrat za dober hektar. Dedek Alojz je tradicijo oplemenitil še kot trsničar. Jakob, oče sedanjega gospodarja Igorja, je sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja trto gojil že na treh hektarjih, mama Leopoldina pa je kot izvrstna kuharica veliko pripomogla k temu, da so v devetdesetih letih začeli še turistično dejavnost. Od leta 2006 je registrirana še izletniška dejavnost, kar pomeni, da poleg vina gostom ponujajo tudi hladno in toplo hrano.

Za ljubitelje dobrih vin

Čeprav so nekoliko odmaknjeni od preostalih vinogradniških kolegov v svečinskih goricah, se tudi pri njih iz leta v leto ustavi vse več ljubiteljev dobrih vin. Trenutno tukaj živijo in pridelujejo vino – gospodar Igor z ženo Petro, sin Aljaž ki je trenutno na šolanju vinogradništva in vinarstva v Avstriji ter mama Leopoldina.

Sveža in naravna vina

Izjemne lege, naravne danosti in stoletna vpetost njihovega vinogradništva v širši prostor jim omogočajo pridelavo izredno kakovostnih vin, ki resnico pomagajo iskati na blag, nežen in nepozaben način. Poznajo njihove lastnosti in njihove posebnosti, ki botrujejo razlikam v grozdju z različnih leg. Spremljanje dozorevanja grozdja je ključnega pomena za določitev najprimernejšega časa trgatve za vsako posamezno sorto. Na malo manj kot desetih hektarjih vinogradov gojijo devet belih sort (laški rizling, sauvignon, chardonnay, renski rizling, rumeni muškat, kerner, traminec in sivi ter beli pinot) ter tri rdeče sorte (modra frankinja, zweigelt in modri pinot). Njihova vina so izredno sveža in povsem naravna, pridelana na način hladne fermentacije. Pridelujejo sveža, predikatna, Premium in peneča vina.

Nagrajeno vino

Po dolgem premoru, se na željo in ambicioznost sina Aljaža udeležujejo tudi velikih vinskih sejmov ali drugih promocijskih dogodkov. So člani dela projekta Pubec (Štajerska mlada vina) ter zadnje leto bili tudi nagrajeni na največjem uradno priznanem ocenjevanju vina na svetu na Dunaju in na Salon Sauvignon, na Ptuju.

Chardonnay

belo | suho
0,75l
Štajerska

Sauvignon Premium

belo | suho
0,75l
Štajerska

Rdeča penina

rdeče | polsuho
0,75l
Štajerska

Sivi pinot Premium

belo | suho
0,75l
Štajerska

Rose

rose | polsuho
0,75l
Štajerska

Traminec pozna trgatev

belo | polsladko
0,75l
Štajerska

Slovenska vina, Leber

Za nakup obiščite našo spletno trgovino.