Hlade

Slovenska vina s štajerske

Vinogradniška kmetija Hlade logo

Vinogradniško kmetijo Hlade lahko najdete le 10 kilometrov od središča Maribora. Njihova kmetija leži na približno 550 metrih nadmorske višine. Na dvorišču vas bo najprej pozdravila čudovita stoletna lipa, nato pa boste uživali še v čudovitem razgledu na Pohorje, Maribor in Sveti Urban.

Tri generacije vinarjev v družini Hlade

Na kmetiji živijo in delajo tri generacije. Gospodar Klemen z ženo Marjeto, hči Klara in sin Urban, seveda pa tudi stara starša Dušan in Breda Hlade. Na njihovi kmetiji so že od nekdaj stali vinogradi, leta 1980 pa so se odločili, da jih bodo še povečali, saj je želel Dušan svoje delovne izkušnje, ter prihranke vložiti prav v vinograde.

Tako so se skozi leta njihovi vinogradi začeli bohotiti na 4 hektarjih zemlje. Ti se razprostirajo na stičišču Slovenskih goric in Kozjaka. Pridelavo izjemno kvalitetnih, pa tudi vrhunskih vin jim omogoča zelo ugodna mikroklima.

Vina pridelujejo na podlagi bogatih izkušenj ter trdnem zaupanju v tradicionalne metode, ki jih dopolnjujejo tudi z uporabo moderne tehnologije. Od leta 2002 so vsi njihovi vinogradi vključeni v integrirano pridelavo grozdja.

Vina Hlade za vse okuse

Družina pravi, da želi ugoditi vsem željam in okusom širokega kroga kupcev, ki se vedno znova radi vračajo v njihovo klet. Stranke pravijo, da je njihovo vino vedno odlično, to pa dopolnijo še z veliko mero dobre volje in prijaznim nasmehom, ki je pri Hladetovih nekaj samoumevnega.

Pravijo, da se vašega obiska zelo veselijo, saj jim je v čast z vami okusiti žlahtno kapljico, ki je sad dela pridnih rok in ljubezni do trte, saj ta zahteva celega človeka.

Hlade vino chardonnay

Chardonnay

belo | suho
0,75l
Štajerska

Hlade vino kerner

Kerner

belo | polsuho
0,75l
Štajerska

Hlade muškatna penina

Muškatna penina

belo | polsladko
0,75l
Štajerska

Hlade vino rumeni muškat

Rumeni muškat

rose | polsladko
0,75l
Štajerska

Hlade vino sauvignon

Rumeni muškat

rose | polsladko
0,75l
Štajerska