Hiša Joannes Protner

Slovenska vina iz Maribora

Hiša Joannes Protner

Ekološko vino

Družinsko posestvo Hiša Joannes Protner vodi Boštjan Protner, ki je po izobrazbi univ. dipl. inženir agronomije. Hiša Joannes Protner ima 13 ha vinogradov in se nahaja samo nekaj kilometrov iz centra Maribora, na Mariborski vinski cesti. Z letom 2019 so pridobili Certifikat za ekološko pridelavo vin za 1 ha vinograda, 6 ha je v ekološki preusmeritvi in pravijo, da bodo certifikat pridobili z letom 2022.

Zorenje vina v hrastovih sodih

Vinska klet je bila odprta 1999 in se nadaljuje z več kot 240 let staro kletjo, kjer je manjši degustacijski prostor z arhivskimi vini. Nekatera vina Joannes zorijo v hrastovih sodih najmanj 6 mesecev, nekatera od njih gredo na trg komaj po 2 letih.(Renski rizling, Modri pinot, Modra frankinja, Joannes Natura). Ostala vina zorijo v inox posodah in so na tržišču že po 6 mesecih – Sauvignon, Sivi pinot, Rumeni muškat, Zeleni silvanec,… Gostu lahko ponudijo vse od svežih do karakterno močnejših vin, belih in rdečih.

Mednarodne medalje

Veliko vin Protnerjeve hiše Joannes se ponaša z medaljami na mednarodnih sejmih (Decaner, Ljubljana, Gornja Radgona, Chardonnay du Mond, AWC, San Francisco, Finger lakes international wine competition ….). Naša vina, predvsem renski rizlingi, so zelo dobro sprejeti v tujini in so prisotni v uglednih restavracijah na vinskih kartah.

Kip Joannesa Nepomuka, ki krasi njihove etikete stoji na eni najlepših leg, na Šempetrski gorci nad Malečnikom. Original pa lahko vidite v Pragi, na Karlovem mostu.
Klet Joannes je odprta za obiskovalce skozi vse leto. Na kmetiji vas prijazno postrežejo v modernem vinskem baru in teraso nad vinogradi, kjer se lahko razvajate ob vrhunskih vinih s spremljavo tradicionalnih moderno pripravljenih prigrizkov.

Renski rizling vijolični, vino, Joannes Protner

Renski rizling polsuho

belo | polsuho
0,75l
Štajerska

Renski rizling zlati, vino, Joannes Protner

Renski rizling premium

belo | suho
0,75l
Štajerska

Renski rizling polsuho, vino, Joannes Protner

Renski rizling suho

belo | suho
0,75l
Štajerska

Slovenska vina, Hiša Joannes Protner

Za nakup obiščite našo spletno trgovino.