Greif

Slovenska vina

Greif Štajerska Slovenija Logo

Vinogradniško sadjarska kmetija Greif se nahaja na začetku Framske kotline, ob stari cestni povezavi med Mariborom in Ljubljano. Pogoji za gojenje vinske trte in sadja so zelo ugodni, kar jim omogoča vrhunsko pridelavo sadja in grozdja. Na ravninah imajo zasajene sadovnjake. Na 6 ha se raztezajo jablane, od katerih letno dobijo približno 250 ton pridelka. Večinoma so to konzumna jabolka, ki jih iz lastne hladilnice prodajajo skozi vse leto. Pridelajo tudi industrijska jabolka, iz katerih pa dobijo sok.

Vino z obronkov Pohorja

Južni obronki Pohorja so zasajeni z vinsko trto. Skupaj 12 ha. Posajeni so sauvignon, sivi pinot, chardonnay, renski rizling in laški rizling, pogoji pa so najugodnejši za sauvignon in oba rizlinga.

Vinogradništvo je že dolgo v njihovi družini, saj se je začelo že daljnega leta 1830, ko je bila zgrajena stara vinska klet. Leta 2010 so Greifovi začeli s posodobitvami ter porušili staro klet in porušili staro. V kleti so nameščene inox posode s 65 tisoč litri kapacitete ter ločenim hlajenjem za vsako posodo posebej. Sedaj se lahko pohvalijo, da ustrezajo visokim tehnološkim standardom vinarstva.

Izmejno pitna vina

S sodobno opremo so njihova vina le še pridobila na žlahtnosti, ki v prvi vrsti pride že iz vinogradov. V kleti veliko pozornosti namenijo predelavi in negi vina. Spremljajo zorenje ter dajo vinu dovolj časa, da se umiri, očisti in dozori.

Pravijo, da povezujejo tradicijo in inovativne tehnološke prijeme, s katerimi pridelujejo sveža, elegantna, aromatična, suha, dobro strukturirana in izjemno pitna vina. Ujeli so prvinsko silo zemlje ter ponovno odkrili karakter pohorskega rastišča.

Sveža vina

Laški rizling, Greif

Laški rizling

 belo | suho
0,75l
Štajerska

Laški rizling terase, Greif

Laški rizling terase

 belo | suho
0,75l
Štajerska

Sauvignon, Greif

Sauvignon

 belo | suho
0,75l
Štajerska

Renzki rizling, Greif

Renski rizling

 belo | suho
0,75l
Štajerska

Zorjena vina

Napoleon white, Greif

Napoleon white

 laški rizling | belo | suho
0,75l | 1,5l
Štajerska

Slovenska vina, Greif

Za nakup obiščite našo spletno trgovino.