Domaine Slapšak

Slovenska vina z Dolenjske

Domaine Slapšak Logo

Na družinskem posestvu Domaine Slapšak se sredi dolenjskih gričev ukvarjajo že dolgo. Gospodar posestva Martin, se je leta 1988 vrnil v rodne Telče, kjer je nadaljeval vinogradniško tradicijo svojih prednikov. Z ženo Tanjo sta povečala površine vinogradov ter z lastnimi rokami postavila novo vinsko klet. Hotela sta ustvarjati posebna, edinstvena vina.

Strokovnjaki za proizvodnjo penin

Ta filozofija je dobila krila, ko se je družini pridružil nov, francoski član. Partner hčerke Urške, François Botton, po rodu iz francoske Šampanije. Po izobrazbi je vinar in strokovnjak za proizvodnjo penin po tradicionalni metodi. Izšolal se je na Univerzi v Reimsu v Šampaniji, kasneje pa delal za prestižne šampanjske hiše, na primer Roederer. Kot enolog – svetovalec je bil zaposlen v Šampanji in Alzaciji, od leta 2006 pa svetuje največjim vinskim kletem po svetu.

Žametna črnina in modra frankinja

François je z navdušenjem odkrival tipične slovenske trse, ki sta jih z veliko ljubezni in dela vzgajala Martin in Tanja – na primer žametno črnino in modro frankinjo, ki sta slovenski klasiki. Ko je preučil lastnosti trsov in podlage na kateri rastejo je kmalu ugotovil, da ima žametna črnina izjemen potencial za ustvarjanje penin.

S svakoma Andrejem in Matejem so se hitro lotili dela ter uredili dodatne vinograde, v njih pa zasadili še pinot noir in chardonnay. Takoj so začeli s pridelavo penin. Matej skrbi za tehnično plat, Andrej pa se je posvetil delu na posestvu in razvoju mladega podjetja.

Francoski pristop in slovenska tradicija

Na trdnih temeljih, ki sta jih postavila Martin in Tanja zdaj nova generacija skupaj z njima piše nove zgodbe in poglavja zgodbe posestva Slapšak. Zaradi kombinacije francoskih pristopov in slovenskih tradicij s katerimi ustvarjajo svoja vina, so svojo blagovno znamko poimenovali Domaine Slapšak.

Domaine Slapšak Blanc de Blancs

Blanc de Blancs

belo | suho
0,75l
Dolenjska

Domaine Slapšak Brut Nature

Brut Nature

belo | zelo suho
0,75l
Dolenjska

Domaine Slapšak Brut Reserve

Brut Reserve

belo | suho
0,75l
Dolenjska

Domaine Slapšak Brut Rose

Brut Rose

rose | suho
0,75l
Dolenjska

Slovenska vina, Domaine Slapšak

Za nakup obiščite našo spletno trgovino.