Ca Di Rajo
Italijanska vina
Italijansko vino s tradicijo
Ca’ di Rajo je vinarna, obdana z vinogradi. Primerna je za proizvodnjo tako mirnih, kot tudi penečih vin. Vinarna je grajena v modernem slogu, ampak s spoštovanjem do lokalne arhitekture. Stavba je opremljena z najmodernejšo opremo za proizvodnjo vina.
Z mešanico tradicije, inovativnosti in tudi modrosti spreminjajo lokalno sadje v italijanska vina visoke kakovosti.
V Ca’ di Raju pridelajo največ vin iz sort grozdja, ki so avtohtone v provinci Treviso. Tukaj se zlivata tradicija in inovativnost, zato to italijansko vino zagotavlja nepozabno izkušnjo s prečudovitimi barvami, vonji in okusi.
Cabernet Sauvignon
Rdeče vino
12,60% vol | 18-20°C | 0,75L
BARVA
Rubinasto rdeča s poudarki šipkove barve.
VONJ
Spominja na jagodičevje kot so robide, jagode in maline.
AROME & OKUS
Poln mehak okus, ki se zaključi v sadnih notah.
KULINARIKA
divjačini in tipičnim
Cabernet Franc
Rdeče vino
12,70% vol | 18-20°C | 0,75L
BARVA
Rubinasto rdeča z vijoličnimi poudarki.
VONJ
Zelo intenziven in obstojen. Zeliščna aroma se razvije, še posebej, če je vino starano več kot eno leto, v dišave, ki spominjajo na orientalske začimbe in cimet.
AROME & OKUS
Eleganten, harmoničen in kompleksen, tako vonj kot okus. Njegova naravna toplina se povezuje z mehkobo tanina, ki ustvari obstojno aromo. Končni občutek je nekoliko zeliščen.
KULINARIKA
Merlot
Rdeče vino
12,30% vol | 18-20°C | 0,75L
BARVA
Rubinasto rdeča z vijoličnimi poudarki.
VONJ
Spominja na češnje, mešanico jagod s pridihom cimeta.
AROME & OKUS
Okus poln, mehak s sadnim zaključkom.
KULINARIKA
Traminer
Belo vino
12,50% vol | 12°C | 0,75L
BARVA
Slamnato rumena z zlatimi poudarki.
VONJ
Intenziven, širok, kompleksen, s cvetličnimi notami (šipek in pomarančni cvet) in občutkom tropskega sadja, citrusov in marelice.
AROME & OKUS
Okus je svež, izvrsten, aromatičen, obstojen in rahlo mineralen z odličnim kislinskim ravnotežjem; Izrazit priokus z močnimi citrusovimi notami – obstojen in mehak zaključek.
KULINARIKA
Sauvignon
Belo vino
12,30% vol | 12°C | 0,75L
BARVA
Slamnato rumena z zelenimi poudarki.
VONJ
Aromatičen, kompleksen, nežen z jasnimi notami grenivke, vrtnice, ananasa, rumene paprike, paradižnikovih listov in lesa.
AROME & OKUS
Intenziven, voluminozen z dobro maščobno strukturo, uravnoteženo s kislostjo. Kompleksna in intenzivna različica not; priokus je dolg in obstojen.
KULINARIKA
Pinot Grigio
Belo vino
12,30% vol | 12°C | 0,75L
BARVA
Slamnato rumena z zlato refleksijo.
VONJ
Intenziven, širok, kompleksen, s cvetličnimi notami (šipek in pomarančni cvet) in občutkom tropskega sadja, citrusov in marelice.
AROME & OKUS
Strukturiran, voluminozen, gost, uravnotežen z dobro kislostjo. Kompleksna in intenzivna različica not; Priokus je dolg in obstojen z močnimi notami citrusov, breskve in marelice.
KULINARIKA
Chardonnay
Belo vino
12,60% vol | 10°C | 0,75L
BARVA
Slamnato rumena s pridihom jesenskih barv.
VONJ
Fin, kompleksen, širok, intenziven in eleganten z jasnim pridihom mediteranskega cvetnega grmičevja, tropskega sadja, citrusov, orehovih lupin, mandljev in začimbnih not.
AROME & OKUS
Strukturiran, voluminozen, gost, uravnotežen z dobro kislostjo. Dolgo obstojna sladek priokus, s tropskimi, cvetličnimi in začimbnimi notami.
KULINARIKA
Prosecco Superiore Docg Valdobbiadene Millesimato Extra Dry
Peneče vino
Extra dry |11% vol | 6-8°C | 0,75L/1,5L/3L/6L
BARVA
Svetlo slamnato rumena barva. Perlage je nežen in obstojen.
VONJ
Cvetovi akacije z dobro razvito intenzivnostjo posameznih not jabolka, limone in grenivke.
AROME & OKUS
Mehka struktura s pojavnim sadnim okusom uravnotežen s pikantnostjo. V ustih je prijeten in harmoničen.
KULINARIKA
Prosecco Superiore Docg Valdobbiadene Millesimato Brut “Cuvèe del Fondatore”
Peneče vino
Brut |11% vol | 6-8°C | 0,75L/1,5L
BARVA
Svetlo slamnato rumena, nežen in obstojen perlage.
VONJ
Cvetovi akacije z dobro razvito intenzivnostjo posameznih not jabolka, limone in grenivke.
AROME & OKUS
Mehka struktura s pojavnim sadnim okusom uravnotežen s pikantnostjo. V ustih je prijeten in harmoničen.
KULINARIKA
Mitò
Peneče vino
Extra dry |11% vol | 6-8°C | 0,75L/1,5L
BARVA
Svetlo slamnato rumena, nežen in obstojen perlage.
VONJ
Intenzivna aroma akacijevih cvetov z dobro razvito intenzivnostjo posameznih not jabolka, limone in grenivke.
AROME & OKUS
Mehka struktura s pojavnim sadnim okusom uravnotežen s pikantnostjo. V ustih je prijeten in harmoničen.
KULINARIKA
50 Special
Peneče vino
Dry |11% vol | 6-8°C | 0,75L
BARVA
Svetlo slamnato rumena z zelenimi poudarki. Nežen in obstojen perlage.
VONJ
Eleganten in kompleksen s pridihom ananasa, marelice, hruške, jabolka in divjih rož, kot je akacija, ki spominja pomlad.
AROME & OKUS
Mehka struktura s pojavnim sadnim okusom uravnotežen s pikantnostjo. V ustih je prijeten in harmoničen.
KULINARIKA
Be Lux
Peneče vino
Brut |11,50% vol | 6-8°C | 0,75L/1,5L
BARVA
Svetlo slamnato rumena barva. Nežen in obstojen perlage.
VONJ
Eleganten, intenziven in svež z notami lipe, zrelega rumenega sadja, citrusov, kruhove skorje in zelenega popra.
AROME & OKUS
Dobra in uravnotežena struktura, začinjena z notami belih cvetov in začimbami. Nežen, a obstojen priokus.
KULINARIKA
Manzoni Rosa
Peneče vino
Extra dry |11% vol | 6-8°C | 0,75L
BARVA
Svetlo rožnata, prefinjen in obstojen perlage.
VONJ
Nežen in eleganten, z dišečimi notami gozdnih sadežev, agrumov, suhe vrtnice in zrele marelice.
AROME & OKUS
Dobra struktura in uravnotežena harmonija med kislostjo in sladkorjem; začinjen, suh, žameten z vonji divjih jagod. Prijeten priokus.
KULINARIKA
Ribolla Gialla
Peneče vino
Brut |12% vol | 8°C | 0,75L
BARVA
Svetlo zlata z zelenkastimi odtenki.
VONJ
Vonjata se grenivka in beli poper z belimi figami, zelenimi jabolki in pridihom tropskega sadja.
AROME & OKUS
Kremast, sočen in osvežilen. Izdatna struktura v ustih s kamnito mineralnostjo in visoko noto kislosti svežega sadja in izrazitim vonjem limone.
KULINARIKA
Sparkling Moscato
Peneče vino
Dolce|6,5% vol | 6-8°C | 0,75L
BARVA
Slamnato rumena z zlatimi poudarki. Nežen in obstojen perlage.
VONJ
Intenziven vonj z notami ananasa, banane, manga in marelice.
AROME & OKUS
Dobra struktura, sladek in uravnotežen okus s pojavnimi sadnimi notami. V ustih prijeten in harmoničen.
KULINARIKA
Raboso “Sangue del Diavolo”
CRU
13,50% vol | 18-20°C | 0,75L/1,5L/3L
BARVA
Globoko rubinasto rdeča.
VONJ
Spominja na češnje, robide, črne češnje in slive z notami cimeta, vanilije, tobaka, vijolice in popra.
AROME & OKUS
Razkošen s precejšnjo strukturo in težkim taninom. Njegov okus, skupaj s prijetno kislino in precejšnjo vsebnostjo alkohola, daje dolg in okusen priokus.
KULINARIKA
Odlično se poda z divjačino, še posebej, če je zabeljena z zelišči. Dober je tudi s sirom, kot je grana padano in Stravecchio. Super se ujema z mastnimi jedmi, saj njegova kislost poplakne usta.
Raboso Riserva “Notti di Luna Piena”
CRU
14,50% vol | 18-20°C | 0,75L/1,5L/3L
BARVA
Globoko rubinasto rdeča.
VONJ
Spominja na češnje, robide, črne češnje in slive z notami cimeta, vanilije, tobaka, vijolice in popra.
AROME & OKUS
Razkošen s precejšnjo strukturo in težkim taninom. Njegov okus, skupaj s prijetno kislino in precejšnjo vsebnostjo alkohola, daje dolg in okusen priokus.
KULINARIKA
Odlično se poda z divjačino, še posebej, če je zabeljena z zelišči. Dober je tudi s sirom, kot je grana padano in Stravecchio. Super se ujema z mastnimi jedmi, saj njegova kislost poplakne usta.
Rosso IGT “Marinò”
CRU
13,50% vol | 18-20°C | 0,75L/1,5L/3L
BARVA
Globoko rubinasto rdeča.
VONJ
Spominja na češnje, robide, črne češnje in slive z notami cimeta, vanilije, tobaka, vijolice in popra.
AROME & OKUS
Razkošen s precejšnjo strukturo in težkim taninom. Njegov okus, skupaj s prijetno kislino in precejšnjo vsebnostjo alkohola, daje dolg in okusen priokus.
KULINARIKA
Odlično se poda z divjačino, še posebej, če je zabeljena z zelišči. Dober je tudi s sirom, kot je grana padano in Stravecchio. Super se ujema z mastnimi jedmi, saj njegova kislost poplakne usta.
Incrocio Manzoni “Nina”
CRU
13,50% vol | 10°C | 0,75L/1,5L
BARVA
Intenzivno svetle slamnato rumene barve.
VONJ
Eleganten, aromatičen in kompleksen z notami ananasa, marelice, eksotičnega sadja, breskovih cvetov in glicinija.
AROME & OKUS
Razkošen, z občutno strukturo, zaradi grozdja sušenega na trti. Aroma je polna, zaradi visoke vsebnosti alkohola. Dobro kislinsko ravnovesje z dolgim sladkim priokusom in notami eksotičnih sadežev.
KULINARIKA
Namenjen je prvemu hodu ribjih jedi, špargljevi rižoti, belemu mesu in siru.
Italijanska vina, Ca’ Di Rajo
Za nakup obiščite našo spletno trgovino.