Bernard Remy

Francoski šampanjci

Bernard Remy Logo

Champagne Bernard Rémy, ustanovljen leta 1968 v južni vasici Allemant v osrčju Cotes des Blancs, je na domačem trgu v Franciji v zgodnjih 70-ih debitiral z odličnimi ocenami. S časom in uspehom prihaja širitev in leta 1983 je Rémy zgradil lastno klet, ki je olajšala nakup več hektarjev vinske trte na drugih območjih v Šampanji.

Zdaj, 50 let po ustanovitvi, Rémy poseduje najmanj 11 hektarjev trte v predelih Šampanje, vključno z območji Grand Cru. Rémyjevima vinogradoma v Cotes des Blancs in Sézannais, ki sta specializirana za proizvodnjo chardonnaya, so dodali vinograde v Aube, ki so zasajeni z modrim pinojem.

Rudy je začel delati pod taktirko svojega očeta leta 1996, krmilo v Bernard Rémy pa je popolnoma prevzel leta 2008. To sodelovanje med očetom in sinom zdaj ponuja širok izbor lokalnih, Grand Cru, vintage in rose šampanjcev, ki združujejo bogastvo s prefinjenostjo. Prefinjenost vin in dostopne cene sta vodili pri Champagne Bernarda Rémyja za popolnost v vsakem vidiku njihovega izdelka.

Carte Blanche

Carte Blanche, Bernard Remy

Modri pinot 60%, Chardonnay 35%, Pinot Meunir 5%

2 leti na kvasovkah.

 

DOZIRANJE


Brut 10g/l, Demi sec 33g/l, Brut Nature 0 g/l

OPIS


Carte Blanche odlikuje njegova zlato-rumena barva. Mehurčki so živahni, ob intenzivni  perlaži je pemjenje zelo obstojno. V nosu se čuti aroma limete, medu in limone. Ko se razlije po ustih se v poukusu zaznajo tudi odtenki mete.

Carte Blanche je popoln ob  nežno začinjenih popečenih račjih prsih.

Rosé

Rose, Bernard Remy

Modri pinot 60%, Chardonnay 35%, Pinot Meunir 5%, dodano 12% rdečega vina iz Bouzyja.

2 leti na kvasovkah.

 

DOZIRANJE


Brut 10g/l

OPIS


Prekrasne barvne nijanse z ostenki malinine vas bodo zapeljale. V nosu se čutijo vonjave ki so prefinjene sadne in aromatične. Okus je  bogat poln. Zaznajo se cvetne note z močnim pridihom rdečega sadja.

Rosé bo najboljši ob koščkih rdečega sadja ali čokoladni torti.

Blanc de Blancs

Blanc de Blancs, Bernard Remy
Chardonnay 100%

5 let na kvasovkah.

DOZIRANJE


Brut 10g/l

OPIS


Ta šampanjec odlikujejo različni odtenki rumeno zelene barve, kar je značilno za dozorel Chardonnay. Vonj je živahen, svež in intenziven. Okus je mehak, z močnim pridihom citrusov.

Blanc de Blancs bo odličen spremljevalec k morskemu listu ali telečjem fileju.

Blanc de Noirs

Blanc de Noir, Bernard Remy
Modri pinot 100%

3 let na kvasovkah.

DOZIRANJE


Brut 10g/l

OPIS


Radoživ, iskriv, prijetnega vonja ta eleganten šampanjec ponuja pridih  svežine poletnega sadja, kot so breskve, kutine in kandirano sadje. V ustih se čuti sadna aroma, kar je le še en znak elegance in kompleksnosti tega šampanjca.

Blanc de Noirs lahko postrežete ob nežnem divjačinskem fileju ali pegatki.

Grand Cru

Grand Cru, Bernard Remy

Chardonnay 100%

5 let na kvasovkah.

 

DOZIRANJE


Brut 10g/l

OPIS


S prečudovito bleščečo zlato rumeno  barvo je Grand CRU prefinjen in eleganten šampanjec. V nosu se zazna prijeten vonj citrusov, to se bo potrdilo ko ga boste pokusili. Ta Grand CRU je zelo kompleksen in  strukturno zelo bogat z dolgim pookusom.

Odlično se poda k lososovim kanapejem.

Prestige

Prestige, Bernard Remy

Modri pinot 60%, Chardonnay 30%, Pinot Meunir 10%

5 let na kvasovkah.

 

DOZIRANJE


Brut 10g/l

OPIS


Kot vsi zreli šampanjci je tudi Prestige intenzivne zlato rumene barve. Je zelo kompleksno in dobro uravnoteženo vino in z vonjem po opečenem toastu  in svežem briošu.

V ustih bo prevladal okus po kandiranem sadju.

Millésime

Millesime, Bernard Remy

Modri pinot 60%, Chardonnay 25%, Pinot Meunir 15%

5 let na kvasovkah.

 

DOZIRANJE


Brut 10g/l

OPIS


Millésime je bleščeče zlate barve. Vonj je zelo prefinjen in delikaten, povdarja mineralnost in eleganco. V okusu je dominira cvetna nota, ki izraža tudi  njegovo zrelost in kompaknost ter vse značilnosti tega letniškega šampanjca.

Za popoln užitek k Millésimu postrezite vanilijevo torto.

Francoski šampanjci, Bernard Remy

Za nakup obiščite našo spletno trgovino.