Zgodovina Centela, Ciantella oziroma Centellina sega že v antično obdobje. Ime izhaja iz latinske besede “cyatulus”, pomanjševalnice za besedo “cyatus”, ta pa iz starogrške besede “kyathos” (iz gr. glagola “kyo” – “preliti”).

Sčasoma je Centellino dobil obliko lončka, ki so ga uporabljali v srednjeveških okrepčevalnicah. Z njegovo pomočjo so lahko na ustrezen način servirali vino in tako poskrbeli za zadovoljstvo popotnikov.

S pojavom stekla in začetkom shranjevanja vina v steklenicah so usposobljeni obrtniki oblikovali Centellino s pomočjo posebne tehnike pihanja stekla.

Danes Cantellino skrbi za bolj plemenito in harmonično izkušnjo pitja vina, s čimer postane sama izkušnja pitja vina bolj plemenita in harmonična.

C125
“Centellino” za rdeče in belo vino
125 ml

C35
“Centellino” za brandy in destilate
35 ml

C100
“Centellino” za rdeče in belo vino
100 ml

BBR
“Centellino” ml. 100 + prostor za steklenico

C60
“Centellino” za sladko vino
60 ml

Sledite nam

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Deliz d.o.o.
Gaj nad Mariborom 16
SI-2201 Zg. Kungota

041 506 393