Tartuflanghe
Tartufi in Izdelki iz tartufov
Zgodovina Tartuflanghe
Začetki podjetja Tartuflanghe segajo v leto 1968, ko sta ustanovitelja, Domenica Bertolusso in Beppe Montaro začela ponujati sveže tartufe iz italijanske dežele Piemont. Takrat sta imela tudi restavracijo, imenovano Da Beppe, ki so jo morali obvezno obiskati vsi ljubitelji tartufov in tudi drugih gob, hvalili pa so ju tudi Michelinovi vodiči. Tartuflanghe je bil ustanovljen leta 1980, da bi bolje izkoristili Beppejeve izkušnje in ustvarjalnost.
Številni izdelki iz tartufov
Prva specialiteta iz tartufov je nastala leta 1990, da so lahko ljudje okušali tartufe tudi izven sezone. Ta specialiteta so bile testenine s tartufi. Te so nato prejele nagrado za najboljši novi izdelek, leta 1992. Danes Tartuflanghe ponuja veliko izdelkov, kot so omake, testenine in različni prigrizki s tartufi.
V zadnjih letih sta se poslu pridružila tudi otroka, Stefania in Paolo, ki sta podedovala izkušnje in zagon za ustvarjanje novih izdelkov s tartufi.
Podjetje Tartuflanghe se lahko pohvali tudi s prestižno nagrado “Eccellenza Artigiana“, ki jo podeljuje dežela Piemont. Prejeli so jo za več kot 30 letne izkušnje na področju kulinarike.
Čips s tartufi
45g | 18 kosov
100g | 8 kosov
Čips s tartufi, proizvajalca Tartuflange, je nov način pokušanja čipsov. Zaradi svoje debeline je odličen prigrizek, ki se poda k omakam, lahko pa se ga uporabi kot osnovo za veliko različnih finger food prigrizkov; s sardelami, s kremami s svežimi zelišči, z ikrami lososa, s svežim sirom, z maslenim sirom, s tartufovim kaviarjem, ali le posut s prahom pesta. Zdrobljen se odlično poda na solate.
Sestavine: čips in tartufi
Tartufov kaviar
200g | 4 kosi
Inkapsulirano belo tartufovo olje je inovativna priloga, ki je bila ustvarjena iz legendarnega Tartuflanghe’s Oro in Cucina®, Italijanskega ekstra deviškega olivnega olja z belimi tartufi. Presenetljiva nova struktura te legendarne priloge omogoča nove prezentacije in gastronomske dekoracije.
Zlati biseri se lahko uporabljajo tako na hladnih kot na toplih jedeh. Odlično se poda kot dekoracija na mesu, ribjem tatarskem bifteku, jajcih, testeninah, rižotah in siru.
Sestavine: Italijansko ekstra deviško olivno olje z okusom belih tartufov
Pesto v prahu
40g | 6 kosov
Nova tekstura za najbolj tipično italijansko omako, ki ohranja prvotni okus svežega pesto Genovese. Inovativna tehnika, ki ne nakazuje na kuhanje, ohranja prvotne značilnosti sveže bazilike in drugih sestavin.
Vsestranska začimba, ki preprosto pripravljene jedi obogati in jih ustvari prefinjene ter elegantne so: solata Caprese, testenine, pice, ribje jedi, mocarela in masleni sir.
Sestavine: bazilika iz Genove*, parmezan Reggiano*, borova semena, Fiore Sardo sir*, česen iz Vessalica.
*Zaščitena označba porekla.
Dehidrirani beli tartufi iz Albe
15g | zadostuje 75g svežega tartufa | 16-18 porcij | 2 kosa
Ta izvrsten izdelek je rezultat večletnih raziskav. Zahvaljujoč inovativni tehniki, se tartufi lahko hranijo tudi do več mesecev na sobni temperaturi, ne da bi spremenili okus. Vonj in okus “noH2O” dehidriranih tartufov se razvije postrežen na toplih jedeh, saj oddaja značilen okus, zaradi katerega je tartuf tako edinstven.
noH2O dehidriran tartuf postrezite na koncu priprave jedi, enako kot pri svežem tartufu. Za doseganje najboljšega okusa, zdrobite tartuf in ga posipajte čez toplo jed in počakajte 2-3 minuti, da toplota navlaži tartuf in tako bo svoj edinstven okus intenzivneje oddajal.
Sestavine: 100% dehidriran beli tartuf iz Albe (Tuber magnatum Pico)
Gomolj poletnega tartufa
50g
Za vas smo izbrali najbolj zrele tartufe pravilnih oblik, da bi vam ponudili vrhunsko kakovosten izdelek. Naša posebna tehnika obdelave ohranja nespremenjene lastnosti tartufov in zagotavljajo izjemno dolg rok trajanja. Gomolj tartufa shranjen v slanici, omogoča, da okusimo tartuf tudi izven njegove sezone. Beppejeve tridesetletne izkušnje in sposobnosti na področju predelave tartufov, so tukaj najbolj izražene.
Sestavine: poletni tartuf, slanica tartufa
Siva sol z okusom belih tartufov
30g | 100g
Siva sol iz Guérande se še zmeraj ročno prideluje s pomočjo lesenih orodij, z namenom, da ohrani svoje organoleptične lastnosti. Tej izjemni morski soli smo dodali nekaj rezin belega tartufa in rezultat je vsestranska začimba primerna tako za hladne kot tople jedi, kot so testenine, rižote, jajca, omlete, mesne fileje, zrezke z žara, mesni carpaccio, ribji tatarski biftek, gratiniran krompir, solate, zelenjavo, sushi in foie gras.
Sestavine: Siva sol iz Guérande, beli tartufi iz Albe (Tuber magnatum Pico)
Siva sol z okusom črnih tartufov
30g | 100g
Siva sol iz Guérande se še zmeraj ročno prideluje s pomočjo lesenih orodij, z namenom, da ohrani svoje organoleptične lastnosti. Tej izjemni morski soli smo dodali nekaj rezin črnega tartufa in rezultat je vsestranska začimba primerna tako za hladne kot tople jedi, kot so testenine, rižote, jajca, omlete, mesne fileje, zrezke z žara, mesni carpaccio, ribji tatarski biftek, gratiniran krompir, solate, zelenjavo, sushi in foie gras.
Sestavine: Siva sol iz Guérande, črni tartufi iz Albe (Tuber aestivum Vitt.)
AperiTuber – prigrizek iz tartufov
70g
AperiTuber je ekskluziven tartufov aperitiv, ki se odlično poda h kozarcu vina ali hladnega piva. Ta prigrizek je narejen iz pšenične moke, ekstra deviškega olivnega olja in tartufov. Odlično se kombinira s klobasami, sirom, solatami, juham pa doda bogat okus.
Sestavine: pšenična moka, ekstra deviško olivno olje, tartufi
Inčunov Perlage ®
340g | 56 porcij | 2 kosa
Inčunov PERLAGE® je novost na področju perlagov. Izdelek vrhunske kakovosti je izdelan s pomočjo sferifikacije, izključno z prvovrstnimi inčuni. Slanost inčunov doda popoln morski pridih omakam in kremam. Odlično se poda k zelenjavi in solatam. Dodan na kanapeje in tapase izboljša okus vaših prigrizkov.
Velikost porcije: 1 čajna žlička
Perlage ® Wakame Alge
100g | 30 porcij | 6 kosov
WAKAME PERLAGE® je popolna novost perlage linije proizvajalca Tartuflanghe. Nežen okus Wakame alge doda jodirano in morsko noto pripravljenim jedem, tako da ustvari svežino in jedem doda živahnost.
Velikost porcije: 1 čajna žlička
Nasveti za uporabo: postrežemo k sveži, ali kuhani ribi, mariniranemu mesu, solatam oziroma riževim jedem.
Sestavine: voda, Wakame alga (12%), sol.
Grisini s tartufi
120g
Okusen prigrizek za vsak trenutek. Naši grisini s tartufi se odlično podajo k solatam, sirom, klobasam in juham.
Sestavine: pšenična moka, olivno olje, tartufi
Bunet – tipičen puding iz Piemonta
200g
Bunet je najbolj tipična sladica kulinarične tradicije iz Piemonta, narejena iz kakava in amaretto mandljevih piškotkov. Okrasimo ga s stepeno smetano, jagodami ali breskvami. 200g velikost je idealna za dve osebi.
Sestavine: mleko, kakav, mandlji
Dulcis tuber – pralineji s tartufi
2,5kg
Mehke praline s čisto čokolado in piemontskimi lešniki obogaten s črnimi tartufi. Edinstvena in dobro uravnotežena kombinacija!
Sestavine: bela čokolada, piemontski lešniki, poletni tartufi (T. Aestivum)
Truffle Perlage ®
50g
TRUFFLE PERLAGE® je izredno inovativen izdelek, izdelan pod okriljem podjetja Tartulanghe. Videti je kot kaviar, vendar ima okus črnega zimskega tartufa. Tartufov kaviar je narejen iz soka črnega zimskega tartufa, ki je pridobljen neposredno iz svežih kuhanih tartufov. Ta okusen sok se s pomočjo zelo prefinjene tehnike, imenovane sferifikacija, zreducira v majhne bisere, ki imajo okus tartufa ter barvo in teksturo kaviarja.
Nasveti za uporabo: kaviar poskusite na crostinah, uporabite ga kot dekoracijo svežega sira, šunke in foie gras, ribjega carpaccia in fileja, juh in zelenjavnih krem, sirnega fondija, krompirja z jajci, mesnih filejev in vseh jedi, katerim se podajo tartufi.
Sestavine: sok črnega zimskega tartufa (Tuber melanosporum)
Tartufi in izdelki iz tartufov, Tartuflanghe
Za nakup obiščite našo spletno trgovino.