Posadili smo en čili, potem tri čilije, kasneje že nekaj sto čilijev. Nastal je celi čili cirkus! Ker nismo vedeli, kaj bi naredili s toliko različnimi čiliji, smo skuhali prvi Napoj in takoj dobili reakcijo Rdeča lička. Obrodili so tudi rumeni čiliji, ki so bili precej pekoči, in doživeli smo Rumeno Mrzlico. Tisti najmočnejši rdeči in rjavi čiliji pa so povzročili Solzne Oči.

Ekipa Čili Napoj

Čili Napoj oz. glavni akterji, čiliji, kalijo, rastejo v idiličnem kraju na obronkih Slovenskih goric, natančneje na Celestrini v objemu vinogradov. Celestrina oz. koren imena – Celest naj bi po nekaterih virih v latinščini pomenil božansko,  divno. Takšne so tudi njihove omake.

S svojimi omakami vam želijo predstaviti okuse čilijev, zato njihovi Napoji vsebujejo samo čili in čili papriko. Ne dodajaojo paradižnika, korenčka, bučk … V omakah boste okusili fuzijo različnih vrst čilijev, s katerimi ustvarjajo svoje Napojne omake.

Mednarodna nagrajena omaka – ⭐Great Taste Award 2019 ⭐

Sestavljena je iz čilijev Jalapeno, Bishop’s Crown, za večji odtenek občutka pekočnosti pa smo dodali še Habanero Red. Ob preizkušanju omake lahko takoj zaznamo čili in okus paprike. Omaka vsebuje več kot 80% čilija.

Omaka ima jakost 1/3.

Odlično se poda k sendvičem, raznim solatam, testninam, picam.

Neto količina: 100ml

Ideja o omaki Rumena Mrzlica je nastala ob vsakodnevnem uživanju čilija Aji Lemon drop. Ta napoj ima izrazito citrus-sadno noto, zato so ga morali vkuhati v to Napojno omako. Dodali so še zanimiv in okusen Monkey Face, vse skupaj pa zaokroži pekočina čilijev Naga Yellow, Fatalii Yellow in Habanero. Celotno fuzijo okusov so mojstri dodatno začinili s šcepcem svežega ingverja in sokom limone.

Omaka ima jakost 2/3.

Kombiniramo jo lahko z razlicnimi azijskimi jedmi, picami, poda se tudi k ribam.

Neto količina:100 ml

Mednarodna nagrajena omaka – ⭐Great Taste Award 2019 ⭐

Sestavljena je iz čilijev Jalapeno, Bishop’s Crown, za večji odtenek občutka pekočnosti pa so ustvarjalci dodali še Habanero Red. Ob preizkušanju omake lahko takoj zaznamo čili in okus paprike. Omaka vsebuje več kot 80% čilija.

Omaka ima jakost 1/3.

Odlično se poda k sendvičem, raznim solatam, testninam, picam.

Neto količina: 100ml

Magični čili posip – stopnja 1

Magični čili posip – stopnja 2

Magični čili posip – stopnja 3

Morska sol s čilijem

Bučno olje s čilijem

Bučna semena s čilijem

Sledite nam

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Deliz d.o.o.
Gaj nad Mariborom 16
SI-2201 Zg. Kungota

041 506 393