Oljčno olje Ivan Sirk

 

Naša družinska kmetija se nahaja v vasi Višnjevik na zahodu Slovenije v Goriških brdih. Ukvarjamo se z vinogradništvom, oljarstvom in sadjarstvom.

Oljke obiramo ročno in jih še isti dan odpeljemo v oljarno, saj s tem ohranimo visoko kakovost olja. Predelava poteka pri 26°C, hranimo ga v temnem prostoru v posodah iz nerjavečega jekla.

Okus našega olja je nekaj posebnega, saj naše oljke rastejo med Alpami in Mediteranom, na skrajni meji, kjer le-te še uspevajo. Olje je prijetnega okusa in vonja. Okušamo sadežnost, pikantnost in grenkobo, po vonju pa spominja na sadje (agrumi…) ali pokošeno travo.
Naša ekstra deviška olja so zelenkasto-rumene barve ter vsebujejo veliko antioksidantov in polifenolov.

Uporabljamo jih lahko pri pripravi solat, različnih vrst mesa, ribjih jedeh, sirih ter tudi v sladicah. Njihova uporabnost je vsestranska.

Oljčno olje je potrebno pravilno skladiščiti. Hranimo ga v temnih prostorih pri temperaturi od 14 do 20°C. Z ustreznim shranjevanjem do 18 mesecev ohranimo aromo, vonj, okus in barvo.

Sledite nam

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

Deliz d.o.o.
Ribniška ulica 8
2000 Maribor

041 506 393