Zgodovina Centela, Ciantella oziroma Centellina sega že v antično obdobje. Ime izhaja iz latinske besede “cyatulus”, pomanjševalnice za besedo “cyatus”, ta pa iz starogrške besede “kyathos” (iz gr. glagola “kyo” – “preliti”).

Sčasoma je Centellino dobil obliko lončka, ki so ga uporabljali v srednjeveških okrepčevalnicah. Z njegovo pomočjo so lahko na ustrezen način servirali vino in tako poskrbeli za zadovoljstvo popotnikov.

S pojavom stekla in začetkom shranjevanja vina v steklenicah so usposobljeni obrtniki oblikovali Centellino s pomočjo posebne tehnike pihanja stekla.

Danes Cantellino skrbi za bolj plemenito in harmonično izkušnjo pitja vina, s čimer postane sama izkušnja pitja vina bolj plemenita in harmonična.

C125

“Centellino” za rdeče in belo vino

125 ml

C35

“Centellino” za brandy in destilate

35 ml

C100

“Centellino” za rdeče in belo vino

100 ml

BBR

“Centellino” ml. 100 + prostor za steklenico

C60

“Centellino” za sladko vino

60 ml

Sledite nam
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!
Deliz d.o.o.
Ribniška ulica 8
2000 Maribor
041 506 393